GRATIS LESDAG “de eetbare tuin”

Wat is nodig voor een gezonde bodem om vervolgens voedsel te verbouwen waar alles in zit voor een goede gezondheid?

Ben jij:

pas gestart met een moestuin of ben je al langere tijd een fervent “moestuinierder”?

Wat is nodig voor een gezonde bodem om vervolgens voedsel te verbouwen waar alles in zit voor een goede gezondheid? Wil je alles weten over een gezonde bodem omdat jij de voedende kracht van de natuur wilt benutten?

geïnteresseerd welke planten & kruiden in jouw tuin een positief effect hebben op je gezondheid?

Welke planten zijn eetbaar? Wat zijn de gezondheid bevorderende effecten van bepaalde planten & kruiden en waardoor hebben ze een geneeskundige werking?

Heeft dit jouw interesse?

Wil je informatie halen om zelf toe te passen in je (moes)tuin? Of wil je na de opleiding Natuurtherapeut je kennis en ervaring als therapeut vanuit een eigen praktijk? Beide is mogelijk omdat de opleiding op twee manieren wordt gegeven.

Onze docenten nemen je tijdens de lesdag aan de hand tijdens jouw zoektocht!

Op deze dag krijg je informatie over gezondheid, gezond worden en gezond blijven. Wat brengt de natuur ons? De boodschap is zo belangrijk dat je deze dag gratis mag bijwonen.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Gezond ouder worden, hoe bedoelt de natuur gezondheid?
  • We hebben het vaak over ziekte, maar laten we het nu eens over gezondheid hebben. Wat is eigenlijk gezondheid? Wat heb je nodig om gezond te zijn en gezond te blijven? Welke kwaliteiten heeft het menselijk lichaam en welk onderhoud vergt het?
  • Van boden tot bord. Wat is er nodig om een gezonde bodem te krijgen en vervolgens voedsel waar alles in zit wat we nodig hebben? Wat is eetbaar?
  • De kruidenapotheek… voor bijna alles is wel een kruid gewassen. We gaan kijken naar prachtige mogelijkheden voor kleine kwaaltjes.

Wanneer:

dinsdag 20 juni 2023

Waar:

Haven West 9 te Ommen

Welkom

9.30 – plm. 16.00 uur

Gastdocent:

John Koezen

GEEF JE SNEL OP!