Bowen body decoding course

Dit is een tweedaagse les waarbij de nadruk ligt op een individuele benadering van het beoordelen van elke patiënt. Het is essentieel voor elke Bowentherapeut om het belang van een gedetailleerde anamnese, goede observatie en nauwkeurige beoordeling te begrijpen om snelle, solide en blijvende resultaten te bereiken.

Door middel van observatie en fysiotherapiebeoordelingen kunnen beoefenaars zich gemakkelijk op het probleemgebied richten en een hoger succespercentage bereiken.

Deel 1 zal het volgende bevatten:

 1. Inleiding
 2. Wat gebeurt er onder de huid? – hoe elk onderdeel van de Bowen-beweging ons lichaam beïnvloedt. Wat is de wetenschappelijke basis achter de Bowen-zet?
 3. Hoe weefsels reageren op verschillende soorten druk?
  Verschillende proprioceptoren in het lichaam en hun functie. Hoe verschil in snelheid, druk en diepte van de Bowen-beweging tot een andere lichaamsreactie leidt. Hoe je de uitkomst kunt ordenen door een beter begrip van de lichaamstaal.
 4. Anamnese: belang en waar u om moet vragen.
 5. Observatie: waar je op moet letten en hoe je asymmetrie kunt vaststellen.
 6. Fysiotherapie beoordelingstests vóór de behandeling.
  Een algoritme om spier-skelet-aandoeningen en asymmetrie te benaderen. Er zullen verschillende fysiobeoordelingen worden gedemonstreerd zodat de therapeuten nuttige gegevens kunnen verzamelen over het gebied en/of de spieren die op het probleem reageren. Voor het werk van Bowen wordt een selectieve, doelgerichte aanpak gepromoot.
 7. Behandel de reden, niet het symptoom: richt uw behandeling op basis van uw beoordelingen en richt u op het gebied en de structuren die de symptomen veroorzaken, en niet alleen op de symptomen.
 8. Herbeoordeling tijdens en na de behandeling.
 9. Bioritmen en Bowen: een ander Bowen-perspectief om niet-oplossende gevallen te benaderen. Een goede manier om succes te boeken in gevallen waarin we op een ‘doodlopende weg’ zijn beland.

Deze les zal elke Bowentherapeut helpen kennis op te bouwen en een beter begrip te krijgen van hoe de Bowen-techniek werkt en welke veranderingen deze in het lichaam teweegbrengt.

Neem voor meer informatie contact op met Georgi op: georgiilchev@yahoo.com of administratie@prevenzis.nl.

GEORGI ILCHEV CV

Georgi Ilchev – Senior Bowtech-instructeur en voorzitter van de Bowen Therapy Association van Bulgarije.

Afgestudeerd aan de afdeling fysiotherapie van de Universiteit van Rousse in 2001. Voerde van 2002 – 2007 een regulier PhD-programma uit over: “Specificatie van de prestatietechniek bij het handmatig spiertesten van sommige spier- of spiergroepen”.

Afgestudeerd aan de afdeling “Public Health” van de Medische Universiteit in Sofia, gespecialiseerd in gezondheidsmanagement in 2007.

Beschikt over aanzienlijke kennis in anatomie, fysiologie, biomechanica, kinesiologie en functionele diagnose van het menselijk lichaam. Auteur van zeven publicaties op het gebied van manuele spiertesten en kinesiologie en ruim twintig publicaties op het gebied van Bowentherapie.

Sinds 2001 runt hij een succesvolle privépraktijk in fysiotherapie in Sofia, Bulgarije.

Bowtech-instructeur sinds 2014 en Senior Bowtech-instructeur sinds 2015.

Docent: Georgi Ilchev

Datum: 9 en 10 maart 2024

Tijd: 9.00 uur tot 17.00 uur

Waar: De IJsfabriek, Vaartweg 92, 1401 RD Bussum

Lunch: inclusief water/koffie/thee en fruit. Je mag verder zelf jouw lunch verzorgen.

Geen verplichting tot extra studiekosten.


Benieuwd naar ervaringen van anderen die deze cursus al hebben gevolgd? Bekijk hier hun feedback.