Geïntegreerde cliëntbehandeling I

In deze 2-daagse training leer je een nieuwe werkwijze om jouw client op een positieve en alomvattende manier te benaderen. Je leert kijken naar de mens achter de klacht. Je ontdekt dat gedachten en overtuigingen die de patiënt heeft het herstel kunnen belemmeren. Deze 2-daagse training is onderdeel van geïntegreerde cliëntbehandeling I en II.

Je leert hoe je deze componenten kunt meenemen in je aanpak en behandelplan, zodat je meer voldoening uit je werk en je leven haalt en de client verleidt om hetzelfde te doen.   

Doelstelling

In deze 2-daagse leergang leer je plezier en voldoening uit je werk te halen en leer je inzien dat jij als therapeut zelf dient te veranderen wil je een duurzame verandering bij jouw client kunnen realiseren.

Inhoud

De nascholing bestaat uit theorie en veel praktijk.

Dag 1 en 2 Signaleren
Een groot deel van ons menselijk handelen gebeurt onbewust en non-verbaal. Jij kunt als therapeut de  client ondersteunen inzicht te krijgen in de processen die het herstel in de weg staan. Dat doe je door goed te kijken, goed te luisteren en signalen op te vangen waar je tot nu toe aan voorbij ging.

Vaardigheden als “niet weten”, functionele nieuwsgierigheid en je eigen mening buiten beschouwing laten komen op theoretisch en praktisch niveau uitgebreid aan bod. Ook zul je bewust worden van je eigen valkuilen en onbewuste patronen, waardoor je met meer vertrouwen en inzicht je volgende client benadert.

Praktische informatie

Docent: Bonne Eigenhuis, fysiotherapeut, neuromusculair therapeut.

Aantal deelnemers: 12 tot 21 deelnemers

Datum: 20 mrt 2024

Tijd: 10.00 – 17.00 uur

Locatie: Haven West 9 te Ommen

Lunch: inclusief water/koffie/thee en verse soep tussen de middag. Je mag verder zelf jouw lunch verzorgen.

Readers: de readers worden per dag uitgereikt.

Geen verplichting tot extra studiekosten.