Aromatherapie

Docent: Irma van Dort

Leslocatie: Ommen

Datum: 12 september 2020

Workshop prijs; € 169,- per persoon (inclusief water/koffie/thee).
Deelnemers dienen zelf hun lunch te verzorgen.

Tot 1 maand voor aanvang kan deze cursus tegen de gereduceerde prijs van € 149,- worden geboekt. Deze korting wordt automatisch verwerkt.

Geur is heel sterk gekoppeld aan herinneringen. Als je bijvoorbeeld een geur ruikt uit je jeugd, komen er gelijk herinneringen en gevoelens omhoog.

Van dit mechanisme kan gebruik gemaakt worden bij de toepassing van aromatische oliën.

Het inzetten van etherische oliën om het lichaam weer in balans te brengen, is een heel eenvoudige, maar zeer doeltreffende methode.

Etherische oliën zijn opgebouwd uit heel kleine lipofiele, vluchtige moleculen, waardoor ze een grote bewegingsvrijheid hebben. Zijn ze eenmaal door de huid opgenomen, dan worden ze vanuit de bloedcirculatie opgenomen en vervoerd door het hele lichaam. De werking is dus heel breed omvattend. De werking vindt dus niet alleen plaats via de geursensoren maar ook via de orgaansystemen binnen in het lichaam.

In deze module worden 9 etherische oliën behandeld:

jeneverbes       anijs                 rozemarijn

 patchouli        mandarijn        citroen

 lavendel         sinaasappel     marjolein

Daarnaast worden 4 verschillende vette plantenoliën besproken:

jojoba olie      amandel olie

olijf olie          sesam olie

Deze vette plantenoliën  kunnen dienen als basisolie om een aromatische mengsel te maken.

Er komt een stuk theorie naar voren waarin de werking van verschillende etherisch oliën besproken worden, hoe de verschillende oliën bij verschillende klachten ingezet kunnen worden en op welk wijzen dat mogelijk is.

Er wordt veel aandacht besteed aan het maken van massagemengsels en hoe deze aan te passen zijn aan het individu, waarbij het welbevinden van de cliënt voorop staat.

Tevens leert men hoe een aromatisch mengsel gemaakt wordt ter verlichting van specifieke klachten wat de cliënt thuis kan gebruiken.

In deze module staat het ervaren van de etherische oliën en het maken van mengsels op de voorgrond. Het is dus een heel praktische module, waarbij het geleerde gelijk in de praktijk gebracht wordt.