Gelaatsdiagnostiek

Docent:

Irma van Dort

Leslocatie:

Haven West 9
7731 GS Ommen

Datum:

6 juni 2020

Minimaal aantal deelnemers:

15

Jouw investering:

€ 169,- per persoon (inclusief water/koffie/thee), btw-vrij
Deelnemers dienen zelf hun lunch te verzorgen.

Doelgroep:

Praktiserende therapeuten die kennis over gelaatsdiagnostiek aan hun competenties willen toevoegen.

Toelatingsvoorwaarde:

Praktiserend therapeut met enige ervaring

Omvang en resultaat:

1 lesdag (0,25EC)

Bijzonderheden:

geen

Tot 1 maand voor aanvang kan deze cursus tegen de gereduceerde prijs van € 149,- worden geboekt. Deze korting wordt automatisch verwerkt.

Hoe interessant is het altijd weer om het gelaat te bestuderen en je af te vragen waarom iemand eruit ziet zoals hij/zij eruit ziet. Waarom ziet de ene persoon die een lichte huidskleur heeft er gezond uit, en waarom zien een ander persoon met een lichte huidskleur er minder gezond uit. Het gezegde dat schoonheid van binnenuit komt, is maar al te waar.

Via zenuwbanen en reflexbogen, geeft de gesteldheid van de interne organen en -weefsels een bepaalde uitstraling naar buiten toe via het gelaat. Je verzuurd of verbitterd voelen, laat ook een verzuurd of verbitterd gezicht zien, waarbij maag en/of levertekens naar voren komen.

Net als bij de hand, oor en de voet, is het hele lichaam via reflexgebieden terug te vinden op het gelaat. Derhalve kan het gelaat gebruikt worden als diagnosemiddel, maar kan ook via de reflexmassage gebruikt worden als therapeutisch medium. In deze module zal er veel aandacht besteed worden aan het leren diagnosticeren van het gelaat. Er zal aandacht besteed worden aan de 3-deling van het gelaat, waarom er een bepaalde gezichtskleur ontstaat, welke topografische tekens er terug te vinden zijn en wat de vorm van rimpels en groeven ons kunnen vertellen over gezondheid.