Toegepaste Kinesiologie

Docent: Nico Smits

Leslocatie: Ommen

Start: (nog) niet gepland.
Belangstelling voor deze opleiding? Gebruik dan dit FORMULIER.

Minimaal aantal deelnemers: 10

Toegepaste Kinesiologie is een spiertestvorm die perfect bruikbaar is voor alle therapeuten die na een anamnese tot een beroepsgerichte diagnose komen en deze bevestigd willen zien of die, bijvoorbeeld, de precieze prikplaats bij triggerponttherapie willen bevestigen, eventuele geadviseerde middelen willen controleren, Bachremedies uittesten, enzovoort, enzovoort.

Deze testmethode is te implementeren in elke diagnose/behandelmethode!

In  tegenstelling tot de andere, veel toegepaste vormen van spiertesten, is deze vorm van Kinesiologie gebaseerd op de wetenschappelijke studie van de Kinesiologie (de bewegingsleer).
Deze vorm betreft een zogenaamde ‘zuivere’ methode; het testen en de resultaten worden niet beïnvloed of vervuild met allerhande ‘correcties’ en ‘aanpassingen’ die geen tijd krijgen om te integreren en daardoor het testresultaat negatief beïnvloeden.

Om deze diagnosevorm goed te kunnen toepassen, is veel oefening nodig, vandaar dat deze kennismakingscursus 5 dagen omvat. Tijdens deze kennismakingscursus zal niet alleen heel veel geoefend worden maar krijgen de deelnemers ook de mogelijkheid om hun eigen expertise in te brengen en te oefenen met hun eigen inbreng, en de inbreng die cursusgenoten, om zo de brede toepassingsmogelijkheden te ervaren.

Na afloop van de cursus is het mogelijk om, in overleg, vervolgdagen of een dieper gaander cursus te plannen.