Franc Winterkamp

(docent)

Nog geen foto beschikbaar

De triggerpointtherapie heeft Franc vanaf het begin gefascineerd omdat met de Myofasciale Triggerpointtherapie veel mensen, met onbegrepen klachten, goed te helpen zijn. Een therapie die nog onbekend is bij zowel collega’s als artsen. Naast het behandelen van patiënten wil hij daarom zijn kennis overdragen op dit vlak naar collega’s die nog niet bekend zijn met triggerpoints en daarom geeft hij diverse cursussen Triggerpointtherapie.

Kennisoverdracht: het zou zonde zijn om kennis en ervaringen niet te delen met anderen. Collega`s en jezelf hierdoor op een hoger niveau brengen waarbij de cliënt alle voordelen heeft.
Enthousiasmeren over het mooie vak wat we hebben is dan ook misschien wel de overkoepelende drive die hij heeft. Alles is nu eenmaal niet uit een boek te leren. Anatomie, syndromen en symptomen kun je redelijk goed uit een boek leren, maar het leren luisteren naar een cliënt en het onderzoeken/behandelen zijn aspecten die niet zonder overdracht van ervaringen plaats kunnen vinden.

Opleiding: 

Tijdens zijn werk bij de overheid is hij begonnen met de opleiding Fysiotherapie aan de Avans Hogeschool in Breda die hij uiteindelijk bij Thim van der Laan in Nieuwegein heeft afgemaakt. Fysiotherapie heeft hem altijd geboeid.
Naast deze opleiding heeft hij verschillende cursussen gevolgd, zoals sportmassage en segmentale massage.
In België heeft hij de opleiding Myofaciale Triggerpointtherapie gevolgd. Deze opleiding heeft Franc in 2008 afgerond.

• 2005 : NGS-sportmassage

• 2006 : Triggerpointcoach

• 2006 : Segmentale massagetherapie

• 2008 : Myofasciale triggerpointtherapie, Trigger vzw te Torhout (België)

• 2011 : Fysiotherapie, Thim van de Laan te Nieuwegein