Een dag met Medische Basiskennis, de Bowen Techniek en een kennismaking dag met

Prevenzis, de organisatie die de Bowen Techniek verder gaat organiseren.

Na-/bijscholing Medische Basis Kennis en Bowen therapie op 21 juni te Nijkerk. 

De ochtend begint met een korte introductie van opleidingsinstituut Prevenzis. Deze dag is voor Prevenzis de aftrap naar het organiseren van de Bowen opleidingen (en na- en bijscholingen Bowen therapie), passend binnen het kwaliteitskader van de Bowen vereniging.  Voor de Bowen vereniging is deze dag de eerste van de nieuwe fase waarin er weer opleidingen in Nederland worden aangeboden. 

Daarna gaat de ochtend verder als een praktisch theoretische les met verdieping en uitbreiding van Medische BasisKennis. Middels huiswerkvragen wordt de basis MBK alvast opgefrist. Neem dan vooral de vragen die er nog zijn mee naar de lesdag!  

In de lesochtend leer je meer over de pathofysiologie, de aanpak van de huisarts, eventueel voorgeschreven medicatie. En, …. je leert over hooikoortsklachten in relatie tot astma, darmklachten, voeding en stress. Na afloop van de ochtend heb je je MBK-kennis opgefrist en verdiept en praktische handvaten gekregen om je patiënten en cliënten beter te adviseren. 

Na de lunch is er een welkomstwoord van de voorzitter van de Bowen vereniging. Met een korte toelichting op de vernieuwingen voor de deelnemers aan de middagsessie. 

Als je al Bowen toepast in de praktijk als Bowen behandelaar of Bowen therapeut ga je in de middag aan de slag met leren en oefenen van specifieke Bowen moves ter verlichting van klachten die te maken kunnen hebben met hooikoorts. Hierbij komen specifieke volgordes aan bod die drainage van het hoofd-halsgebied kunnen bevorderen. Ook krijg je adviezen over behandelfrequenties. 

Lestijden

Ochtendsessie 10.00-12.30 uur

Lunch 12.00-13.15 uur

Middagsessie 13.15-17.00 uur

Docenten

De ochtend: Ria van Rooijen, sportarts en AVIG-arts natuur- en leefstijlgeneeskunde en tevens docent MBK en Hoofd Opleidingen bij Prevenzis. Ria geeft met haar uitgebreide kennis en ervaring heel praktische lessen waarbij de studenten interactief worden uitgenodigd hun kennis uit te breiden. Je gaat naar huis met extra kennis en vaardigheden om mensen met hooikoortsklachten beter te kunnen begeleiden. 

De middag: Elian Krekels, zeer ervaren Bowen therapeut en Bowen docent. In haar lessen ga je aan de slag met ‘puntjes op de i zetten’ in de uitvoering van de Bowen technieken. En je leert al doende ook veel over de begeleidende verbale en non-verbale communicatie met je cliënten, ook d.m.v. het gebruik van je handen. Je gaat naar huis met een goed gevoel, nieuwe kennis en praktische vaardigheden op het gebied van behandelen van hoofd-halsgebied middels Bowen technieken.  

Praktische informatie

Indien je een massagetafel kunt meenemen (voor de middagsessie), bericht ons dan graag voor 13 juni a.s. Per tweetal is er 1 tafel nodig.

Locatie is dichtbij NS-station Ommen. Gratis parkeren bij de leslocatie.

Accreditatie is in aanvraag.

MBK-nascholing is voor 0,5 EC geaccrediteerd, zijnde gemiddeld 12 uur huiswerkvoorbereiding en 2 contacturen. Bowen nascholing is voor 3,5 uur. 

Tarief

Het tarief om deze hele dag bij te wonen is € 147,00 . Je kunt je inschrijven via onderstaande knop.

Wil je liever een halve dag bijwonen? Dat kan! De kosten hiervoor zijn € 79,00, we vragen je dan om even een email te sturen naar administratie@prevenzis.nl