Na-/bijscholing MBK en Bowen therapie

Voor therapeuten die mensen met hooikoortsklachten in de praktijk krijgen.

Op 15 november in Ommen. 

Deze scholing is bewust in het najaar gepland, zodat de deelnemers de kennis en vaardigheden nog eens kunnen doornemen en goed in hun werk kunnen implementeren voordat het hooikoortsseizoen begint.

Bovendien wordt er nogal wat informatie gegeven over preventie en ondersteunen van zelfhelend vermogen. Om daar effecten van te kunnen zien, is er tijd nodig. Met deze kennis erbij kunnen de deelnemende therapeuten preventief met hun patiënten of cliënten aan de slag, voordat het hooikoortsseizoen begint.

De ochtend is een praktisch theoretische les met verdieping en uitbreiding van Medische BasisKennis. Middels huiswerkvragen wordt de MBK alvast opgefrist. Neem dan vooral de vragen die je nog hebt mee naar de lesdag!  

In de lesochtend leer je meer over de aanpak van de huisarts, eventueel voorgeschreven medicatie. En, …. je leert over hooikoortsklachten in relatie tot astma, darmklachten, voeding en stress. Na afloop van de ochtend heb je je MBK-kennis opgefrist en verdiept en praktische handvatten gekregen om je patiënten en cliënten beter te adviseren. 

De middag is speciaal voor Bowen behandelaren en Bowen therapeuten. Je gaat aan de slag met leren en oefenen van specifieke Bowen moves ter verlichting van klachten die te maken kunnen hebben met hooikoorts, met extra aandacht voor drainerende moves.

De middagsessie kan niet los van de ochtendsessie worden gevolgd. In de ochtend wordt een integraal geneeskundige basis aangereikt die een aanvulling is op de Bowen behandeling. “Samen sterk”, als het ware. Want als er niet wordt gekeken naar wat er aan klachten ten grondslag ligt, heeft behandelen geen genezend effect (vrij naar Hippocrates). En dat is waar we als opleiders naar streven: Het zo goed mogelijk ondersteunen van zelfhelend vermogen.

Wat kun/weet je na afloop?

 • MBK-kennis van type I allergische reacties en functioneren van immuunsysteem is opgefrist
 • Anatomie en fysiologie van hoofd-halsgebied in relatie tot hooikoorts
 • Wat de huisarts en KNO-arts doen bij hooikoorts
 • Wat een holistisch aanpak is
 • Wat een integraal geneeskundige aanpak is
 • Wat de invloed is van fascia bij hooikoorts
 • Wat de invloed is van verschillende leefstijlfactoren op hooikoorts
 • Hoe je als therapeut op een professionele manier adviezen geeft
 • Wat rode vlaggen zijn
 • Wanneer wel te verwijzen naar de (huis)arts
 • Voor de Bowen behandelaars en Bowen therapeuten:
  • Welke behandelbare klachten mensen kunnen melden, die last hebben van hooikoorts
  • Behandelvolgorden en moves gericht op draineren van sinus
  • Behandelvolgorden en moves gericht op ondersteunen van immuunsysteem en bevorderen van herstel

Lestijden en datum

15 november 2022

Ochtendsessie 10.00-12.30 uur

Middagsessie 13.15-17.00 uur

Als je de hele dag bijwoont, staat er een vers kopje soep voor je klaar in de lunchpauze. De rest van jouw lunch mag je zelf verzorgen.

Docenten

De ochtend: Ria van Rooijen, fysiotherpeut niet-praktiserend, sportarts en AVIG-arts natuur- en leefstijlgeneeskunde. Ria is een ervaren MBK-docent (en tevens Hoofd Opleidingen bij Prevenzis). Met haar uitgebreide kennis en ervaring geeft zij heel praktische lessen, waarbij de studenten interactief worden uitgenodigd hun kennis uit te breiden. Je gaat naar huis met extra kennis en vaardigheden om mensen met hooikoortsklachten beter te kunnen begeleiden. 

De middag: Elian Krekels, zeer ervaren Bowen therapeut. In haar lessen ga je praktisch aan de slag met de Bowen technieken. Ze werkt met verschillende zachte methoden op de fascia en weet op zeer diverse manieren te beïnvloeden. Ze deelt haar jarenlange goede ervaring met Bowen therapie bij hooikoortsklachten middels specifieke moves op hoofd-halsgebied en effectieve combinaties met andere procedures. Ook wordt er aandacht besteed aan cliëntbenadereing en non-verbale communicatie als onderdeel van de Bowen therapie. Je gaat naar huis met een goed gevoel, nieuwe kennis en praktische vaardigheden op het gebied van behandelen van hoofd-halsgebied met behulp van Bowen technieken.  

Ria van Rooijen
Elian Krekels

Praktische informatie

Locatie Haven-West 9 Ommen. Gratis parkeren bij de leslocatie.

Accreditatie is in aanvraag bij CGO.

MBK-nascholing is 0,5 EC, zijnde gemiddeld 12 uur huiswerkvoorbereiding en 2 contacturen. Bowen nascholing is voor 3,5 uur. 

Tarief

Het tarief om deze hele dag bij te wonen is € 147,00 vrij van btw. Je kunt je inschrijven via onderstaande knop.

Wil je alleen de ochtend volgen? Dat kan! Stuur dan een email naar administratie@prevenzis.nl. De kosten hiervoor zijn € 79,00 vrij van btw,