Triggerpoint introductie

480,00

Beschrijving

Tijdens deze boeiende module leer je enkele veel voorkomende triggerpoints te vinden en maak je kennis met uitstralingspijn en het unieke pijnpatroon van triggerpoints. Je zult onder de indruk raken van de mogelijkheden van triggerpointtherapie, net zoals Clair Davies, de auteur van het handboek Triggerpoint-therapie.

De praktijk wordt afgewisseld met theorie en er wordt geen toets.

Om toegelaten te worden tot de module is anatomische kennis van het menselijk lichaam een vereiste.

Docent: Franc Winterkamp

Een triggerpoint is een verkramping met een pijnlijke uitstraling, waardoor de vezel onder constante spanning staat. Triggerpoints zijn verhardingen in dwarsgestreepte spieren, die verantwoordelijk zijn voor een focale of gerefereerde pijn elders in het lichaam. Deze pijn kan heftig voelbaar zijn, maar kan door de cliënt ook omschreven worden als een zeurende pijn of als een doof en tintelend gevoel. Een bekwame therapeut heeft hiervoor ruime aandacht en zal naast de behandeling ook oefeningen meegeven om de spiervezels weer in optimale conditie te krijgen.
Tijdens deze introductiecursus leer je triggerpoints te vinden (en vooral te voelen!) bij jezelf en bij medestudenten. Het theoretische gedeelte wordt afgewisseld met praktijk. In het theoretische deel komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Geschiedenis triggerpointtherapie
  • Theorie triggerpointtherapie – referred pain
  • Oorzaken van myofasciale pijn
  • Aanleidende en onderhoudende factoren
  • Hoe stelt u prioriteiten
  • ICF

Na het afronden van deze module kun je doorstromen naar de module Triggerpoint specialist.