Triggerpoint Specialist

3.668,00

Beschrijving

De populariteit van triggerpointtherapie is de afgelopen jaren enorm toegenomen vanwege de goede resultaten die bereikt worden.

Triggerpointtherapie is namelijk niet alleen een effectief hulpmiddel om pijnklachten te voorkomen en te bestrijden, maar ook om de onderliggende oorzaken op te sporen en te behandelen. Steeds meer (sport)masseurs verdiepen zich in triggerpointtherapie en verbreden daarmee hun kennis.

Docent: Franc Winterkamp / Jan Pattyn

Een goede anatomische kennis van het menselijk lichaam is een vereiste.
Voor deze module is als vooropleiding vereist: module Triggerpoint introductie of een vooropleiding triggerpoints elders behaald.

Je krijgt de anatomie van het spierstelsel en zenuwstelsel. Daarbij leer je de locatie, kenmerken en activatie van triggerpoints te herkennen met de daarbij behorende referred pain. In deze praktijkgerichte module komen zowel het bovenste kwadrant als het onderste kwadrant aan bod en je behandelt ruim 80 spieren. Gedurende de module ga je het bijbehorende uitstralingsgebied steeds beter (her)kennen en leer je triggerpoints in het gehele lichaam op te sporen en te behandelen met verschillende technieken. Per twee lesdagen wordt steeds een bepaalde pijnregio behandeld.
Het accent ligt op manuele behandeltechnieken van de triggerpoints en nazorg, verschillende stretchmogelijkheden, spierkrachttraining en adviezen.
De cursus wordt afgesloten met een portfolio opdracht.
Aanbevolen literatuur:

  • Myofascial Muscle Chains
  • Trigger Points Praktisch deel 1: Bovenste kwadrant
  • Triggerpoints Praktisch deel 2 en 3: Onderste Kwadrant